1 år i USA

Idag, 26 April är det ett år sedan jag lämnade Sverige och åkte till USA. Och om ni inte redan visste det så kommer jag inte hem. Jag har förlängt mitt år med ett till år, så nu är jag bara halvvägs :) Jag trivs fantastiskt bra här och har fått jätte fina och underbara vänner. Jag har också fått upptäcka var jag har mina vänner i Sverige, vilka som fortfarande finns där och bryr sig, och vilka som försvann. Att åka hit var det bästa jag någonsin har gjort. Jag har hunnit med att besöka både större och mindre städer och platser i USA, som NYC, Philadelphia, Charlotte, Buffalo, Atlanta, Ocean City, Yellowstone, Williamsburg, Harpers Ferry, Annapolis, Baltimore och såklart Washington DC. Jag har hunnit med 10 stater, semestrat i Kanada två gånger och besökt Niagara Fallen, Toronto, Ottawa och Montreal, och även klämt in en underbar resa till Bahamas. Nu har jag precis börjat planera resor för mitt andra år här, jag har lite tankar men vill inte avslöja något än. Men jag kommer att åka på semester till Sverige i slutet på juni, kommer dock att spendera en av mina två ½ veckor i Danmark.

Överst på min lista över vad jag ville göra i USA under mitt år stod "SOJA konsert". Under mitt första år här har jag gått på fem SOJA konserter, i Virginia, Marland (x2), DC och North Carolina, alla har varit en ny upplevelse och alla har varit super bra. Jag har fått träffa Jacob och Patrick och tagit bild och fått autograf. Det kommer förhoppningsvis bli fler konserter under mitt andra år, och har jag tur så träffar jag på Ryan ;) Det har också gjort att jag har fått se en massa andra band som har varit förband till SOJA, vilket har varit roligt. Jag kan bocka av halva listan som jag skrev när jag kom hit, men sedan dess har jag såklart kommit på fler ställen jag vill till eller saker jag vill göra. Jag har under mitt år även pluggat Digital Photography, American Language and Culture och lite engelska. Vad jag ska plugga under mitt andra år är ännu obestämt, jag velar lite mellan olika kurser. Jag började att skriva bloggen när jag kom hit, och jag försöker att skriva en gång i veckan, ibland blir det fler gånger och ibland skippar jag en vecka. Ibland är det roligt att skriva, och ibland känns det som en läxa, som jag gör för att jag känner mig tvungen och inte för att jag vill. Men jag vet att jag kommer ha glädje av bloggen senare, då kan jag titta tillbaka på den och här ligger många av mina upplevelser och bilder sparade som ett minne. Jag hoppas att whoever läser bloggen are finding it interesting och snälla ge mig feedback med önskemål eller tips. Eller klagomål om ni har det. I helgen fick jag en ett års present av min värdfamilj, en kryssning i DC. Skriver om den i mitt nästa inlägg.

Jag på Arlanda för exakt ett år sedan, påväg till USA.

Min familj

Vad man saknar och inte saknar från Sverige är också lite intressant. Detta saknar jag:

Kommentarer
Postat av: Mum and Annika

Hi Malin.Det har varit underbart att få följa dig på din resa i USA.Förstår att du trivs där.Vi tycker att det ska bli jättekul att få se dej snart igenMånga kramar från Mum and Annika

2011-04-28 @ 12:47:55
Postat av: Anonym

Tycker inte din pojkvän att det är jobbigt att du är borta 1 år till?

2011-04-28 @ 17:11:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0