1 år i USA

Idag, 26 April är det ett år sedan jag lämnade Sverige och åkte till USA. Och om ni inte redan visste det så kommer jag inte hem. Jag har förlängt mitt år med ett till år, så nu är jag bara halvvägs :) Jag trivs fantastiskt bra här och har fått jätte fina och underbara vänner. Jag har också fått upptäcka var jag har mina vänner i Sverige, vilka som fortfarande finns där och bryr sig, och vilka som försvann. Att åka hit var det bästa jag någonsin har gjort. Jag har hunnit med att besöka både större och mindre städer och platser i USA, som NYC, Philadelphia, Charlotte, Buffalo, Atlanta, Ocean City, Yellowstone, Williamsburg, Harpers Ferry, Annapolis, Baltimore och såklart Washington DC. Jag har hunnit med 10 stater, semestrat i Kanada två gånger och besökt Niagara Fallen, Toronto, Ottawa och Montreal, och även klämt in en underbar resa till Bahamas. Nu har jag precis börjat planera resor för mitt andra år här, jag har lite tankar men vill inte avslöja något än. Men jag kommer att åka på semester till Sverige i slutet på juni, kommer dock att spendera en av mina två ½ veckor i Danmark.

Överst på min lista över vad jag ville göra i USA under mitt år stod "SOJA konsert". Under mitt första år här har jag gått på fem SOJA konserter, i Virginia, Marland (x2), DC och North Carolina, alla har varit en ny upplevelse och alla har varit super bra. Jag har fått träffa Jacob och Patrick och tagit bild och fått autograf. Det kommer förhoppningsvis bli fler konserter under mitt andra år, och har jag tur så träffar jag på Ryan ;) Det har också gjort att jag har fått se en massa andra band som har varit förband till SOJA, vilket har varit roligt. Jag kan bocka av halva listan som jag skrev när jag kom hit, men sedan dess har jag såklart kommit på fler ställen jag vill till eller saker jag vill göra. Jag har under mitt år även pluggat Digital Photography, American Language and Culture och lite engelska. Vad jag ska plugga under mitt andra år är ännu obestämt, jag velar lite mellan olika kurser. Jag började att skriva bloggen när jag kom hit, och jag försöker att skriva en gång i veckan, ibland blir det fler gånger och ibland skippar jag en vecka. Ibland är det roligt att skriva, och ibland känns det som en läxa, som jag gör för att jag känner mig tvungen och inte för att jag vill. Men jag vet att jag kommer ha glädje av bloggen senare, då kan jag titta tillbaka på den och här ligger många av mina upplevelser och bilder sparade som ett minne. Jag hoppas att whoever läser bloggen are finding it interesting och snälla ge mig feedback med önskemål eller tips. Eller klagomål om ni har det. I helgen fick jag en ett års present av min värdfamilj, en kryssning i DC. Skriver om den i mitt nästa inlägg.

Jag på Arlanda för exakt ett år sedan, påväg till USA.

Min familj

Vad man saknar och inte saknar från Sverige är också lite intressant. Detta saknar jag:

Ocean City & St. Michaels

Ja, förra helgen, alltså inte helgen som var nu utan den innan, så skulle Ethan och Jennifer åka till Florida. Så jag frågade om jag och Malin kunde ta min bil och åka till Ocean City, MD och låna Jennifers föräldrars lägenhet på vid stranden. Och det fick vi, så vi åkte på fredagkvällen, det tog ungefär tre timmar så vi var framme runt halv ett på natten. Så vi chillade i lägenheten den natten, och went lite crazy. Så här kul hade vi,

På lördagen var tanken att vi skulle vakna tidigt och fota soluppgången. Hahahah eller hur. Vi sov vidare istället. När vi väl gick upp, inte allt för sent, åt vi frukost och Simone ringde till mig för att klaga över hennes fruktansvärda fredagkväll och situation. Jag försökte äta frukost och lyssnade lite halvt på vad hon sa, själv hade vi världens roligaste kväll på fredagen ;)

Simone pratade och pratade...

Och pratade!

Sedan åkte vi till Rehoboth Beach i Delaware, som jag blivit rekommenderad av Jennifer. Malin hade varit där förut med sin värdfamilj. Jätte bra schopping där, men vädret var inte så roligt. Det var fruktansvärt blåsigt och de varnade för strorm och orkan. Vi hittade en affär som sålde grejer som ändrar färg i solen. Malin köpte en vit klänning men mörkblå blommor på, och i solen blir blommorna färgglada i olika färger. Vi båda köpte nagellack som är en färg men ändrar färg i solen. Super coolt :P
Sen gick vi till stranden, eller försökte. Det var så blåsigt att det var svårt att gå.

Malin B

Jag


Vi åkte till Applebees och åt lunch, gott! :) Sedan åkte vi på fyrjakt. Vi ville hitta en fin fyr att fota, så vi letade i kartor, böcker och frågade folk. Så hittade vi en fyr, men bestämde oss för att vänta tills söndag då vädret skulle bli bättre.


Vi åkte till Ocean City efter fyrjakten men det var inte speciellt attraktivt utan folk och tråkigt väder. De flesta affärer höll precis på att stänga dessutom så det fanns inte mycket att göra.
Så vi gick runt lite bara.Sen åkte vi tillbaka till lägenheten och försökte ha lika kul som kvällen innan. Vi grillade Marshmallows och gjorde något som jag aldrig kan komma ihåg vad det heter, med grillade marshmallows, kex och smält choklad. Som en sandwich. Malin stoppade sin marchmallows i näsan och jag stoppade min i örat. Varför vet jag inte.Jag testade mitt nya nagellack, som är gult och blir rosa-lila i solen ;D


På söndag morgonen åkte vi till fyren och fotade den. Tyvärr var det elledningar, hus, bilar och staket i vägen.
Såhär blev mitt gula nagellack i solen :)

Efter det gick vi in på Sunsation eller vad det heter och shoppade. Flipflops och kläder. Som om jag behöver det ;P
Älskar den affären!
Sen gick vi till stranden!! Vädret var helt underbart, soligt och varmt fast blåsigt.Jag
Poliser och ambulans kom och hämtade upp ett par tjejer som låg på stranden och var helt borta. Det tyckte folket på stranden var intressant.

Så städade vi lägenheten och gav oss av på eftermiddagen, vi skulle stanna i St. Michaels på vägen hem, ett litet ställe vid vattnet som jag hade hört skulle vara fint. Så här ser lägenheten ut:

Vår balkong :)St. Michaels


Vi åt middag i St. Michaels och kikade runt lite innan vi åkte hem. Mysigt.
Skriver snart igen.
KRAMWeekend in Atlanta

Jag, Valentina och Anna åkte till Atlanta i Georgia förra helgen, inte helgen som var nu utan den innan, vi flög dit på lördag morgonen och hem till DC igen på söndag kvällen. Vi stannade på International Hostel , som var eh ja… rent var det i alla fall. Men annars rätt skabbigt, gick inte att låsa dörren om sig om man lämnade rummet och sängarna höll på att braka ihop. Men vi var ju inte där för att spendera helgen på rummet.

Skaffade ett metro kort och tog oss runt med metron. Vi åkte till CNN byggnaden på lördagen där vi gick på en guidad tur och fick se hur de spelar in nyheterna och vädret och så, och vi fick se människorna som man ser på tv. Det var rätt häftigt. Utanför CNN kom det fram en äldre man med en Nikon D300 och bad mig att fota honom framför CNN. Ja tack! WOW vilken kamera alltså!

CNN

Valentina & Anna

Sedan gick vi till World of Coca Cola vilket var awesome!! De hade en 4D film om Coca Cola där man fick vatten på sig och stolarna rörde sig och man fick någon grej in i ryggen. Lite halv läskigt men kul :) De hade massa gamla Coca Cola reklmer, jag som älskar de gamla reklamerna, och en smakrum men 62 olika drycker från Coca Cola som man fick smaka av. Och såklart fanns där också en Coca Cola butik med alla möjliga saker. Jag köpte en av de gamla reklamerna på plåt.

4D filmen

Sedan gjorde vi inte så mycket mer på lördagen, vi satte kollade lite i affärer och satte oss i downtown och åt glass. Det var så fruktansvärt varmt, runt 30 grader vilket vi inte var vana vid och vi gick i princip runt i solen hela dagen.

Underground shopping

På söndagen träffade vi en familj som Valentina känner som kom dit från England för att ha semester. Det var hela anledningen till att vi åkte till Atlanta över huvud taget. De var jätte trevliga och vi pratade med dem en stund, sen gick vi alla till Georgia Aquarium som är världens största akvarium med alla möjliga fiskar, sjölejon, delfiner och hajar. Det var fint och jätte trevligt gjort.

Sedan gick Valentina och åt lunch med familjen och jag och Anna köpte lunch och åt ute i en park i skuggan. Valentina kom efter ett tag och vi lade oss ner en stund och jag somnade såklart. Jag som sover överallt. På eftermiddagen åkte vi tillbaka till vårt hostel och hämtade väskorna och tog metron till flygplatsen och flög hem. Snälla Malin hämtade mig och Valentina och körde hem oss :)

Allt som allt var vi lite besvikna, vi trodde Atlanta skulle vara roligare men det fanns inte allt mycket att se eller göra där. Staden kändes som ett enda stort ghetto, men tillsammans hade vi kul ändå! :) Jag ångrar inte att jag åkte dit, men jag gör det inte igen och jag vill inte rekommendera Atlanta.

KRAM på er!

 


It's all about music....

Hur vore livet utan musik??? I december pajade stereon i min bil, nån snubbe från sydamerika kopplade ur batteriet och så behövde jag koden till radion för att få den att funka igen. Jag hade koden, men den funkade inte. Jag testade, Jennifer testade, de på verkstaden testade. Men den funkade inte. Så i fyra månader har kört utan musik i bilen, vilket har varit fruktansvärt tråkigt. Och farligt, för jag blir uttråkad när jag kör och börjar göra andra gjerer istället. Och så har jag varit tvungen att sjunga för Ethan hela tiden (mest för att jag VILL ha musik i bilen).

Nu ska jag och Malin på roadtrip till familjens lägenhet på stranden utanför Ocean City över helgen, vilket är cirka tre timmars bilfärd. Så igår tog jag upp mitt fixa-radion-projekt igen och försökte desperat hitta en lösning till radion- eller ett annat sätt att lyssna på musik i bilen. Jag googlade problemet hit och dit i timmar, ringde Acura, mailade dem, men såklart får man ju ingen hjälp. Jag var påväg att åka och köpa högtalare till min ipod, men så efter Ethans musikklass idag åkte vi till Acuras återförsäljade och service i Bethesda och frågade dem. Då sa de att av någon lustig anledning så hade andra med samma problem upptäckt att om man åker ner till botten av parkeringshuset, vilket är typ fem våningar ner, och slår in koden där nere så funkar det. Ibland. Det berodde visst på något med en antenn. Så de tyckte att jag skulle testa det först. Det gjorde vi, Ethan och jag åkte längst ner och testade med koden, och ja, det funkade!!! CD funkade inte, bara radion till att börja med. Sen senare började CDn helt plötsligt att funka också. Så jag var gladare än på mycket länge, finally kan jag skråla till mina konstiga låtar och njuta av SOJA i bilen igen. Vädret var jätte fint, det var så varmt så jag var tvungen att köra med rutorna nere, och såklart spelades det hög musik i bilen. Folk tittade på mig, men det sket jag i, jag har musik igen!!

Sen, vid tre när jag slutade jobba, åkte jag och "besiktade" bilen. Fast jag vet inte om jag skulle kalla det besiktning, de mätte någon luft grej vid pedalerna vilket tog ungefär två minuter, sen var det klart, bilen blev godkänd och jag fick åka. Jag var där förra veckan också, och ställde mig i kö för besiktning. Här kommer man och ställer sig i kö, man får ingen speciell tid. Men när det var min tur i kön så startade inte bilen (!!!) så de fick starta den med startkablar och sa åt mig att komma igen den här veckan. Det händer ALDRIG, bilen startar alltid, men såklart när man står där så ska det hända. Surt.
Anyway, efteråt åkte jag till target och köpte en FM sändare eller vad det heter som man kan koppla ipoden till cigarettuttaget med i bilen. Så nu kan jag även lyssna på min ipod i bilen!!

Det blev ett bil inlägg idag, men det är den värd, min fina bil. Jag ska tvätta den i morgon :)
Jag vet att jag inte har skrivit om Atlanta än, men just nu har jag så ont i huvudet så jag pallar inte det. Jag måste packa lite snabbt inför min helg på stranden och sen gå och lägga mig. Får se om tid och ork finns i morgon, annars blir det efter helgen. Då kommer jag ha tid, jag ska nämligen vara ledig lördag till onsdag. Så jag och Malin åker till Ocean City på fredag kväll, i morgon, och stannar till söndag, sedan har jag tre dagar hemma. Men då ska jag visa Johannas bror och hans kompis runt i DC. De skulle hälsa på Johanna, men hon blev ju tvungen att åka hem till Tyskland, så jag lovade att visa dem runt.
Hoppas ni alla får en fin helg, vad ni nu har för er.
Kram och godnatt :)Min bil <3My week

Magnolian utanför fönsret blommar för fullt nu, jätte fint. När jag och Ethan var ute på promenade häromdagen gick vi under The Cherry Blossom träden och han trodde att det snöade. Ja, blommorna håller på att ramla ner nu :/ Hittills har min vecka mest bestått av Ethan och blommor (vilker såklart är underbart), men i morgon får jag förhoppningsvis annat för mig. Jag ska sova hos Valentina, och vid 3:30 på lördag morgon kommer bussen och hämtar oss för att ta oss till flygplatsen. Ska bli en rolig helg i Atlanta!! Hoppas ni får en fin helg :)
KRAMMina nya flipflops :)

GHP och picknick under the Cherry Blossom

Hallå!
Kort och gott:
Ethan och CC hade playdate i torsdags, kul! Vi gjorde milkshake tidigare i veckan. Gott!
Jag träffade Johanna och hon berättade att hennes värdfamilj inte vill ha kvar henne längre så hon åker hem till Tyskland på söndag.
Valentina och jag bokade hostel i Atlanta, Georgia; vi åker dit med hennes kompis Anna på lördag!
I torsdags åkte jag och Simone till Warren och hängde där medan killarna och DJn satte upp ljud och ljus anläggningen inför The German House Party på lördagen. Superhäftiga laser satte de upp, mer bilder kommer senare!

I fredags ställde jag in mina planer för att träffa Johanna och ha avskedsmiddag och gå på bio, men hon "glömde" så jag, efter några timmars väntan, åkte och åt middag på Silverdiner med Simone och Malin istället.
I lördags var det LCC möte på Starbucks, sedan åkte jag motvilligt till Montgomery Mall med Johanna, Valentina och Rebecca. Var riktigt sur på Johanna, och de andra också, men kände att jag borde träffa Johanna en sista gång innan hon åkte hem.
Hemma fick vi besök av Jennifers kompis Michelle från Chicago. Vi åt lunch och umgicks en stund, sedan jobbade jag ett par timmar. När de kom hem gjorde jag mig i ordning, mötte Simone och åkte till The German House Party.

GHP

På söndagen åkte jag, Malin och Simone in till DC för att träffa Simones kompis Desere och Deseres kompisar Amy och Megan för att ha picknick. Vi gick till The Cherry Blossom Festival och hittade en plats precis vid vattnet där vi slog oss ner för att äta. Alla hade med sig någonting att dela med sig av, jag hade med mig fruktsallad med banan, kiwi, jordgubbar, björnbär, clementin och mango. De andra hade med sig baguette, juice, kakor, chips, godis och läsk. Efteråt gick Desere, Amy och Megan hem, men jag, Malin och Simone stannade kvar för att fota. Det var massa event på G där och sjukt mycket folk. Mitt minneskort blev fullt, men som tur vad hade jag med mig mitt andra. Sedan dog kameran. Jag måste verkligen köpa ett extra batteri! Tyvärr fick jag inga bilder jag blev nöjd med, men jag lägger upp några ändå.

I morgon kommer Henning Mankel till en bokklubb här i Chevy Chase och ska prata om sin senaste bok, och jag ska dit och se honom. Ska bli jätte kul!! Ska jag be honom signera en bok kanske..? Vi får se... jag tog ju faktiskt med mig en av hans böcker hit från Sverige...
Det var allt jag hade att berätta om. Jag lade just upp bilder från The 80's night på Black Cat så om ni vill se får ni gå ner till det inlägget. Hoppas ni hade en fin helg!

KRAMDetta är tydligen någon spansk tradition när man fyller 15. Fin var hon i alla fall!

PS. Har ni sett mina nya skor??RSS 2.0